Lupta cu noi insine

„… Uităm adesea că suntem trecători prin viața aceasta, că drumul spre frumos este greu..În tot acest mister care se numește viaţa pământească, singura certitudine este sufletul nostru…Este singurul pe care ne putem baza și de care trebuie să avem multă grijă!
Viața noastră nu devine mai frumoasă din întâmplare. Devine frumoasă când luptăm și schimbăm ceea ce ne întristează, devine frumoasă atunci când razele Duhului Sfânt pătrund într-un suflet curat și sincer și-și etalează deseori strălucirea printr-o lacrimă limpede și curățitoare, ce dă ochilor o frumusețe aparte…”

In particular dorinta fiecaruia de a se schimba, si izbanda de a reusi, chiar si macar o data intr-o zi…ajuta la primirea pacii Duhului Sfant si la linistirea sufleteasca. Stim ce trebuie sa facem:

Sa fim mereu trezi prin luare aminte la gandurile care se nasc in mintea noastra, sa acordam atentie la cuvintele folosite la suparare, de exemplu, si sa le alungam, sa le eliminam din comportament. Pare simplu? Poate, dar nu este. Lupta cu noi insine si relele deprinderi, pornirile egoiste si nepasarea, este deosebit de dificila. Inchei cu cuvintele Paritelui drag mie prin spiritul sau plin de har, Arsenie Boca:

Doar incepand sa facem binele putem sa ne oprim de la rau. In fiecare zi sa inlocuim cel putin un pacat din noi cu o virtute opusa raului respectiv si vom incepe sa ne bucuram altfel de darul vietii, cu recunostinta si multumire fata de Dumnezeu.

Sa aveti o Duminica luminoasa cu bucurie sfanta!

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s