Milostiv fii noua, Dumnezeule!

Sunt lucruri pe care suntem datori sa le facem pentru a ajunge la o viata linistita si o convietuire mai buna cu ceilalti. Cu siguranta ca vom cauta sa ne schimbam daca vrem neaparat sa devenim mai buni, mai putin certareti, mai putin plini de noi insine…Totul este sa VREM. Imi aduc aminte ca am citit undeva pe net aceste sfaturi la care putem adauga altele care sa ne mentina luarea aminte la cum ne comportam in viata.

– Curata-ti inima de ura, frica si egoism;
– Scuteste-ti mintea de preocupari inutile;
– Simplifica-ti viata si fa-o mai frumoasa;
– Daruieste mai mult si asteapta mai putin;
– Iubeste mai mult si … scutura-te de pamant, pentru ca in viata asta, tu trebuie sa fii solutia… nu problema.
– “Tot ceea ce oamenii îţi vor spune că nu poţi face, încearcă şi vei afla că poţi.”
(Adaug : Nu singuri, cu cu Dumnezeu alaturi, cu sprijinul Lui.” Fii multumit cu ceea ce ai, apreciaza darul si nu tanji la mai mult

Da, ne putem face viata mai usoara, mai frumoasa prin simplificare eliminand acele framantari interioare si ganduri apasatoare legate de lucruri asupra carora nu avem nici un control. Doar prin incercari vom ajunge sa constatam ca linistea ne vine pe aceasta cale , desgur ca apeland la ajutorul credintei in Dumnezeu si la efectul salvator de multe ori al rugaciunii facute din suflet.

„Milostiv fii noua, Dumnezeule, si ne binecuvinteaza, lumineaza fata Ta peste noi! (Psalmi 66:2)

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Cuvinte de invatatura și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s