Binele cel mai mare

Intr-o vreme ca aceasta pe care o parcurgem in particular in ultimele patru-cinci luni, consider cartea Eclesiastul” a fi cea mai in ton, din intreaga Sf Scriptura, cu trairile noastre, cel putin a mea. In Eclesiast gasim teme fundamentale din teologie : revelarea, inchinarea, moartea si judecata. Cateodata nu ma pot opri sa nu imi aduc aminte de anumite pasaje sau sa deschid Biblia special sa le recitesc. Momente pesimiste, fara indoiala.

„Ce a fost va mai fi, și ce s-a făcut se va mai face; nu este nimic nou sub soare. Dacă este vreun lucru despre care s-ar putea spune: „Iată ceva nou!“, de mult lucrul acela era și în veacurile dinaintea noastră. (Eclesiastul 1:9-10). Si aflu cat de adevarat este amintindu-mi de istoria omenirii.

Insa nu ne oprim in acest punct. Nu ne resemnam, cautam, incercam sa facem ce ni s-a aratat de catre Mantuitorul, ca sa fie bine.

Cei care cred in Dumnezeu si se bazeaza pe purtarea Lui de grija, nu au motiv sa devina pesimisti, ei se supun voii Lui, in problemele vietii si dintr-odata simt ca parca scapa de o mare greutate care le apasa mintea si inima. Toate sunt posibile celui care crede – parafrazez cuvintele devenite convingere pentru Sf Apostol Pavel, cel care inainte de revelare era un crunt prigonitor al ucenicilor Lui.

„Intră în tine însuţi şi priveşte chipul gândurilor tale. Cercetează-ţi înclinările şi dispoziţiile: sunt ele, oare, aşa cum le cer de la tine Domnul şi Evanghelia?” Sfantul Teofan Zăvorâtul atrage atentia celor care tind sa uite incurajarile primite prin credinta in puterea infinita a Domnului.

Iar parintele Steinhardt, Monahul de la Rohia, pe cre nu preget sa-l citez de cate ori este cazul, considera ca pacea si linistea sunt bunul cel mai de bret pentru noi, sunt cea mai mare bucurie care ne poate fi data aici prin ascultarea poruncilor , prin pocainta si multa rugaciune.

O dimineata cu bucurie si pace, zi mult binecuvantata!

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Citate din Sfanta Scriptura, despre linistea sufletului, Despre pacea sufletului și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s