Egoismul distruge sufletul

Nu mai avem timp sa privim cerul, sa admiram stelele, nu mai avem timp sa fim romantici macar pentru cateva minute. Nu mai avem timp sa zambim si sa ne veselim, toate le facem in goana.

Nu mai avem interes sa daruim, pentru ca ne intereseaza sa agonisim. Nu mai avem interes sa fim atenti si buni cu cei din jurul nostru pentru ca avem interes sa fim tratati noi asa cum se cuvine.

Angry isolated couple fighting arguing

Nu mai avem bucuria sa ii facem pe ai nostri dragi sa se simta bine, sa le daruim o imbratisare, sa le acordam din timpul si dragostea noastra. Vrem sa ne bucuram noi si sa ne facem noua insine cadouri, sa plecam in excursii costisitoare.

Apasam mereu pedala EU. Eu vreau sa fac asta, eu vreau sa merg acolo, eu vreau sa ma simt cat mai bine.

Si ne pomenim insingurati , izolati , in imposibilitatea de a mai fi cum am fost odata. Prietenii de suprafata, zambete de circumstanta, sentimente false. Eul nostru ne controleaza si ne conduce. Nu ne intereseaza decat ce vrem noi.

Oscar Wilde spunea cu multa dreptate : „Egoism nu înseamnă să trăiești cum vrei, ci să le ceri altora să traiască așa cum vrei tu.”

Poruncile Lui Iisus care, ascultate de ar fi, ne-ar transforma incet dar sigur in oameni adevarati, sunt nesocotite in fiecare zi. Nu este de mirare ca haosul domneste in toata lumea si relele se tin lant in societate ca si in familii. Macar sa nu slabim rutina rugaciunii, noi cei care credem in Mantuitorul si jertfa lui pe cruce, de dragul mantuirii noastre. Daruire totala, iubire nemasurata.

In gandire si in comportament sa inlocuim conceptul EU cu NOI. Cu siguranta ca ar schimba total situatia. Nu-mi pierd speranta si increderea ca se poate pentru ca Domnul ne-a promis ca nu ne lasa singuri, va fi cu noi pana la sfarsitul veacului. Sa nu uitam asta si sa nu disperam!

Va doresc din suflet o seara frumoasa cu pace in inimi si in casa!

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în despre egocentrism, Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s