Conacul Bellu, un loc pe cat de frumos, pe atat de misterios

Nu am avut cunostinta de locul aceste misterios , care odata a apartinut familiei Bellu. In marele cimitir al Bucurestilor, unde odihnesc alaturi de mii si mii de oameni dintre care multi au fost „cineva’ in viata pamanteana, se afla mormintele unor mari scriitori si poeti, pictori si actori, stele de prima marime in constelatia Artei romanesti. Loc de reculegere pentru cei care au admiratie fata de ambasadorii frumosului din trecutul culturii noastre. Tot aici odihnesc ai mei parinti si bunici, Dumnezeu sa aiba sufletele tuturor in Pacea si odihna Lui vesnica!

❗ M-aș bucura să ne scrii mai jos în comentariu.--- TERAPIA SUFLETULUI #STARE #de #BINE

Muzeul Memorial Alexandru Bellu, fosta resedinta de vara a familiei baronului Barbu Bellu

Daca faci un periplu prin Romania, descoperi in fiecare colt de tara locuri pline de legenda si mister, a caror poveste atrage pe loc interesul, lasandu-te uneori mut de uimire. Unul dintre aceste locuri se afla in judetul Prahova, intr-o padurice de la marginea orasului Urlati, intr-o poienita mascata de tufani. Este cel mai frumos conac construit in secolul al XIX-lea in Tara Romaneasca, ce a servit drept resedinta de vara a familiei baronului Barbu Bellu, cel care a donat Bucurestiului terenul pe care se afla acum cel mai mare cimitir din Capitala, care ii si poarta numele.

Ca o paranteza, putini sunt cei care stiu ca vestitul loc de veci care adaposteste sufletele a sute de personalitati marcante ale culturii noastre a fost amenajat pe locul unei foste gradini de portocali. Conacul Bellu, in care astazi…

Vezi articolul original 477 de cuvinte mai mult

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s