Lumina sufletului

Viata ne este data sa o traim cu folos, nu sa o irosim iar in aceasta viata ni se intampla tot felul de experiente , pe unele le numim bune iar altele gandim ca nu au fost asa de bune, chiar rele, pentru ca nu au fost pe placul nostru, in avantajul sau spre binele nostru. Stand si analizand lucrurile mai in adancul lor ne dam pana la urma seama ca din toate trairile noastre ne alegem cu ceva, adica invatam un anumit lucru. Stim ca din greseli invatam sa nu le mai repetam (asa ar fi inteligent sa fie!), iar din trairile frumoase ramanem cu sentimente de bucurie si de bine in general. Bucuria este si ea o forma de iubire. Oricand ne-am bucura sa mai experimentam lucruri deosebite care aduc lumina in viata noastra.

Colectia personala de design grafic

Fiecare dintre noi avem nevoie de ceilalti, nu ne suntem suficienti noua insine. Ne bazam unii pe ceilalti, depinem de anumite persoane in anumite momente ale vietii noastre iar altii de asemenea, depind de noi. Este minunat atunci cand poti aduce ceva pozitiv in viata cuiva, cand ii poti lumina sufletul si bucura inima. Sufletele primitoare si rugatoare pot contribui la aceste binefaceri, la fapte de ajutorare. Nu ne mai simtim izolati si singuri stiind ca avem printre noi astfel de ingeri cu chip de om.

In schimb sufletele pline de de sine, suficiente in ele insele se pot numi suflete bolnave caci strica armonia existentei si o intuneca.

Colectia de design grafic a autoarei

Pentru a ne duce existeta la superlativ asa cum ne vrea Dumnezeu, noi oamenii avem trebuinta de ganduri bune si cuvinte frumoase, de fapte incurajatoare, intr-un cuvant avem mare nevoie de caldura sufleteasca a aproapelui si de lumina izvorata din el, dar pentru a avea parte de aceste binefaceri trebuie sa cunoastem si sa urmam indeaproape invatatura Mantuitorului nostru, Lumina lumii.

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Lumina lumii, Maica Teresa și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s