Schitul „magarului” – Manastirea Bujoreni

Pe drept cuvînt, mănăstirea va putea în viitor să fie pentru credincioșii din zona Moldovei de Jos și pentru ținutul Vasluiului, un loc de liniște și rugăciune, alături de mănăstirile Florești, Grajdeni, Moreni și “Nașterea Maicii Domnului” scria Alexandru Vlahuță.

Chiar asa s-au „intamplat” lucrurile, sfanta manastire cu hramul Izvorul Tamaduirii, este una dintre cele mai frumoase asezari monahale ale Episcopiei Huşilor.

Lunga istorie a Manastirii Bujoreni – incepe din vremea Sfantului nostru Voievod Stefan cel Mare. Legenda locului imi aminteste de o alta manastire de pe cuprinsul tarii noastre, in zona total opusa , ma refer la Mănăstirea Hodoş-Bodrog din Arad, ridicată pe locul unde un taur a descoperit o icoană făcătoare de minuni.

Printre asezamintele monahale reinviate in anii de dupa 1989 s-a numarat şi Manastirea Bujoreni, iar în anul 1993 aşezământul, a cărui istorie se pierde in negura vremurilor pana în timpul lui Ştefan cel Mare şi Alexandru cel Bun, a fost redeschis ca manastire de monahi.

Interesant si iesit din comun, ca o curiozitate de mentionat, este pregatirea actualului staret al manastirii, monahul Euharist Micu. El a fost absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, care a fost hirotonit ieromonah in 2002 şi numit staret al manastirii. De atunci, eforturile de conservare şi îmbogăţire a aşezământului monument istoric au sporit, Mănăstirea Bujoreni fiind, astăzi, cea mai mare mănăstire de călugări şi una dintre cele mai frumoase aşezări monahale din Episcopia Huşilor. Este pe drept cuvant un lacas de inchinaciune care iti hraneste sufletul si iti incanta privirea.

Manastirea Bujoreni – foto internet

Citeste mai mult: adev.ro/pbceyf

Video – You tube

sursa – partial – doxologia.ro

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Manastirea Hodos-Bodrog, Manastiri, Manastiri din Romania și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s