Parintele Arsenie Boca – 29 septembrie – ii comemoram cu evlavie si dragoste ziua de nastere

Ziua a 29-a a lunii septembrie are o dubla semnificatie pentru mine. Este ziua din an cand a venit in lume mama, careia ii port o infinita dragoste si o nemarginita apreciere pentru tot ceea ce a insemnat in viata mea. In aceeasi zi a vazut lumina zilei un om cu o personalitate de o mare complexitate , covarsitoare in ochii oamenilor,atat a aceloa care l-au iubit cat si a celor care l-au invidiat. Si nu au fost putini, Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace deopotriva!

Parintele Arsenie (il numesc simplu si scurt Parintele) si mama, asa s-au intamplat lucrurile, au avut in comun nu doar binecuvantata data a nasterii. In vreme ce Parintele a fost daruit de Dumnezeu spre a fi doctor de suflete (si multe a salvat aducandu-le la Hristos!), mama, care a fost doctor oftalmolog, a fost daruita cu harul vindecarii ochilor, lumina trupurilor noastre .

Design grafic si portret – Cristina David

Parintelui i-am dedicat un blog in care am incercat sa insumez cat mai multe aspecte ale personalitatii marelui nostru duhovnic din secolul trecut. Traitor cu inima, sufletul, cugetul si itreaga lui fiinta si nevoitor in Hristos pana la plecarea lui din aceasta lume. Parintele Arsenie a folosit cu maxim potential talantii care i-au fost daruiti si i-a inmultit cu fiecare prilej oferit de imprejurarile ivite.

Sfinte Parinte Arsenie, apelam la tine, asa cum ne-ai indemnat, sa te rogi lui Dumnezeu sa ne ierte nenumaratele greseli, in acest fel ajutatndu-ne cum ai facut toata viata ta trecatoare cu credinciosii care veneau la tine sa-i indrumi sufleteste si sa-i incurajezi.

O zi binecuvantata va doresc!

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Parintele Arsenie Boca - Sfantul Ardealului și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s