Clipe de lumina

Duminica, adica ieri, am suit pe dealul domol al Patriarhiei Romane sa asist la sfanta liturghie : o dimineata de un senin absolut, un soare care incalzea trupurie celor prezenti in imensa curte pavata de jur imprejurul catedralei patriarhale, o caldura inaltatoare in sufletul credinciosilor adunati acolo intr-o rugaciune in comuniune unii cu altii si cu Dumnezeu. Cete de porumbei, obisnuiti ai loculu, pareau sa participe si ei la slujba, luandu-si zborul doar pentru cateva clipe ca sa se reaseze apoi linistiti in alt loc… la finele liturghiei cu totii s-au ridicat in zbor impresionant de grup in vreme ce clopotele au inceput sa bata maiestuos. Impresionant, totul!

In curtea Bisericii Patriarhei Romane

De multi ani de zile am inceput sa intrezaresc din cele vazute, ascultate, dar mai ales traite, ca omul are la indemana un instrument deschizator de raspunsuri si rezolvari la problemele vietii. Il cunosc multi, dar nu prea apeleaza decat rar, la mare nevoie. Cu alte cuvinte pierd nefolosind in permanenta acest instrument infailibil pus la indemana, gata de folosit oricand, care da rezultate immediate sau aproape immediate, in mod sigur. Cei care nu inteleg acest lucru se complica iremediabil si au de suferit mult. Dintre cunostinte si prieteni aud pe unii zicand cu indoiala “da, stiu, am incercat sa ma rog asa dar…”. Sau :”Fac si eu rugaciunea zilnica , insa…”Lipsa de incredere este egala cu frica si este un obstacol incomensurabil care sta intre noi si Dumnezeu.

Cantecul armonios al clopotelor vestind incheierea dumnezeiestii liturghii – video clip personal

Va doresc din suflet o saptamana cu mult bine si bucurie in inima!

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Biserica Ortodoxa, Biserici si Manastiri Ortodoxe, Credinta in Dumnezeu și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s