Alaturi de Dumnezeu pas cu pas

…..învaţă să te gândeşti la Dumnezeu nu numai atunci când te afli la rugăciune, ci şi în fiecare ceas şi în fiecare clipă, pentru că El este pretutindeni.
Din toate astea, pacea va izvorî în inima ta, dându-ţi putere pentru problemele tale zilnice şi pentru rânduiala tuturor lucrurilor. (Sfantul Teofan Zăvorâtul)

Am ales ca sa postez acest citat dintr-o lucrare a Sfantului Teofan – o reflectie perfect indreptatita – pentru ca trairile mele verifica pe deplin adevarul spuselor, a observatiilor lui. Canalul de legatura sufleteasca intre noi si Creatorul nostru este absolut necesar a fi mereu deschis pentru comunicare si conlucrare. Si sunt convinsa ca foarte multi dintre credinciosi au trait si traiesc izbanda in rezolvarea problemelor vietii atunci cand Dumnezeu este mereu in cugetul lor si sunt rasplatiti de o sfanta pace simtindu-l alaturi clipa de clipa.

Un sfarsit de saptamana cu pace in suflet si bucurie in inimi!

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în despre Dumnezeu și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Alaturi de Dumnezeu pas cu pas

  1. ioansperling zice:

    Si tie unul asemenea!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s