Bucuria este un dar sfant

În Epistola Sfântului Pavel către Galateni 5, 22, bucuria este înfăţişată între dragoste şi pace, ca o roadă a Duhului Sfânt. Bucuria este un dar al lui Dumnezeu. Şi adevărata Bucurie o află numai acei care caută acest dar al lui Dumnezeu.

„Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, indelunga-rabdarea, bunatatea, facerea de bine, credinta, blandetea, infranarea, curatia; impotriva unora ca aceastea nu este lege.”

Avem ocazii sa ne bucuram la modul cel mai simplu si sincer in fiecare zi atunci cand facem ce este bine , ce ne este de folos noua, dar mai ales celor dragi, si chiar necunoscutilor pe care ii intalnim in acea zi in situatii neasteptate. In dimineata zilei de astazi mergeam grabita prin oras cu un scop de atins si vad o batranica evident in mari lipsuri. Statea intr-un coltisor pe strada si nu spunea nimic, nu cerea, nu intindea mana. Am avut pornirea sa-i fac o bucurie si mie de asemenea, in timp ce un ins care se ocupa cu cersitul in fiecare zi striga de departe sa nu-i dau nimic femeii! Cu ce drept, cata rautate! M-am simtit minunat ca Dumnezeu mi-a dat ocazia de a avea cateva momente de bucurie reala. Eram multumita si eram indreptatita s fiu asa. Bucuria m-a facut sa fiu vesela si mi-a dat aripi in drumurile zilei. Citeam undeva ca un creștin care nu este bucuros în inimă nu este un bun creștin. Bucuria este un mod, unul din modurile de manifestare a vietii duhovnicesti. Nu este ceva care se cumpără sau care se face cu efort. Nu, este un rod al Duhului Sfant. As adauga ca gestul benefic prin care daruim si primim bucuria sufleteasca este ceva spontan. Cel mai adesea.

Bucuria ne poate insoti mereu daca invatam caile prin care o dobandim :relatia cu Dumnezeu si recunostinta pentru tot ce avem de la El. Putem face in asa fel incat sa devina un mod de viata.

Va doresc o zi in care sa primiti bucurie si o stare de bine!

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Roada Duhului Sfant și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s