
În Epistola Sfântului Pavel către Galateni 5, 22, bucuria este înfăţişată între dragoste şi pace, ca o roadă a Duhului Sfânt. Bucuria este un dar al lui Dumnezeu. Şi adevărata Bucurie o află numai acei care caută acest dar al lui Dumnezeu.
„Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, indelunga-rabdarea, bunatatea, facerea de bine, credinta, blandetea, infranarea, curatia; impotriva unora ca aceastea nu este lege.”
Avem ocazii sa ne bucuram la modul cel mai simplu si sincer in fiecare zi atunci cand facem ce este bine , ce ne este de folos noua, dar mai ales celor dragi, si chiar necunoscutilor pe care ii intalnim in acea zi in situatii neasteptate. In dimineata zilei de astazi mergeam grabita prin oras cu un scop de atins si vad o batranica evident in mari lipsuri. Statea intr-un coltisor pe strada si nu spunea nimic, nu cerea, nu intindea mana. Am avut pornirea sa-i fac o bucurie si mie de asemenea, in timp ce un ins care se ocupa cu cersitul in fiecare zi striga de departe sa nu-i dau nimic femeii! Cu ce drept, cata rautate! M-am simtit minunat ca Dumnezeu mi-a dat ocazia de a avea cateva momente de bucurie reala. Eram multumita si eram indreptatita s fiu asa. Bucuria m-a facut sa fiu vesela si mi-a dat aripi in drumurile zilei. Citeam undeva ca un creștin care nu este bucuros în inimă nu este un bun creștin. Bucuria este un mod, unul din modurile de manifestare a vietii duhovnicesti. Nu este ceva care se cumpără sau care se face cu efort. Nu, este un rod al Duhului Sfant. As adauga ca gestul benefic prin care daruim si primim bucuria sufleteasca este ceva spontan. Cel mai adesea.

Bucuria ne poate insoti mereu daca invatam caile prin care o dobandim :relatia cu Dumnezeu si recunostinta pentru tot ce avem de la El. Putem face in asa fel incat sa devina un mod de viata.
Va doresc o zi in care sa primiti bucurie si o stare de bine!
Cristina David