La candela aprinsa

Părintele Arsenie Boca spune cat este de grabnic ajutorul pe care Maica Domnului ni-l da celor care ingenunchem cu nadejde mare in fata icoanei ei si ne varsam tot necazul.

„Ea e modelul desăvârșit de curăție și iubire, duse până la jertfă, dovadă că puţini erau până sub crucea Răstignitului, şi printre cei puţini, era Maica Domnului.Tot aşa, pe lângă orice răstignit al vieţii acesteia, puţini mai rămân pentru el către Dumnezeu, şi printre cei puţini, e Maica Domnului. – Căci, spre a ajunge la refacerea noastră, trebuie să trecem prin multe răstigniri, şi avem trebuinţă de o inimă de mamă pentru noi către Dumnezeu”.

Icoana Maicii Domnului de la Nicula

Si in viata mea Sfanta Maria a avut un rol aparte si detine un loc tainic ,sfant, in sufletul meu. Dintotdeauna ma tin minte rugandu-ma la o icoana foarte draga mie, un goblen lucrat si inramat de bunica mea . Cand a venit timpul sa plec de acasa, am luat icoana speciala cu mine si am pus-o pe peretele dormitorului. Nu era zi sa plec la treburile de rutina fara ca sa stau in fata icoanei indragite a Maicii Domnului si sa „vorbesc” cu Maicuta Sfanta despre problemele zilei. Era un obicei absolut necesar pentru o buna stare sufleteasca si linistea mea, si nicidecum considerat ca datoria rugaciunii zilnice. M-am simtit insotita de Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, vegheata de ea, in toti anii care au trecut si sentimentul persista si acum.

Indraznesc sa spun cu evlavie ca Maicuta Domnului mi-a dat in mod miraculos un grabnic raspuns la o nedumerire a mea – si acum staruie in minte emotia care m-a cuprins atunci. Cu o alta ocazie, de data aceasta o situatie foarte grava, ea a fost cea care m-a salvat in acelasi mod grabnic, tacut si linistit, ca o mama iubitoare Ii port si voi purta o recunostinta nemarginita Sfintei Maria. Poate nu intamplator taina sfantului botez am primit-o la marea sarbatoare a Adormirii Maicii Domnului.

Vezi in fata ta un chip frumos  

De o mare puritate, bun si luminos.  

Cu tristete in ochii blanzi.  

Tu ingenunchezi, umil si plangi..    

Este Maica Sfanta a tuturor,  

Care sub acoperamantu-i protector,  

Pe toti ne primeste cu mila ei de mama.   

Ea se roaga si ne alunga orice teama.    

La candela aprinsa vad chipul ei si acum,  

Doar ruga ei fierbinte m-a-ntors atunci din drum…  

Pasesc in pace, liniste si mult increzatoare  

Ca ea vegheaza asupra-mi atot protectoare.    

Cristina David 

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Maica Domnului și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la La candela aprinsa

  1. Și eu îi simt ajutorul, și nu numai mie personal ci pentru cei care îi port în sufletul meu și am rugat-o să le fie protectoare, nu m-a dezamăgit niciodată ci din contra m-a înduioșat până la lacrimi grija Ei de mamă ♥️

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s