De-am fi…

Foto – Internet

Daca am fi asa cum ne dorim sa ne aratam in fata lui Dumnezeu, asa cum stim ca El ne vrea, ce minunat ar fi!

In general parerile nostre despre noi insine sunt bune sau cel putin acceptabile in ochii nostri. Daca ne-am observa cu mai multa atentie, mai des si mai temeinic, am constata ca unele porniri ar fi bine sa le prelucram si chiar eliminam : un anume ton, o privire mai suparatoare, unele cuvinte cam dure, atitudini jignitoare, multe ar fi de amintit aici. Ma gandesc atat la comportamentul nostru in familie cat si la cel din societate, unde avem uneori confruntari cu cei pe care ii intalnim.

O supraveghere atenta si continua ne-ar aduce pe drumul bun si curat, dar pot spune cu regret ca nu ne vine sa facem acest lucru, pur si simplu nu a intrat in reflexele noastre bune si cu efect benefic. Arareori admitem ca am gresit, ca am vorbit mai aspru, ca am spus neadevaruri, ca nu il suferim pe vecinul de la etajul de deasupra, ca o antipatizam pe vecina din dreapta. Exemple aleatorii…Dar ne intrebam daca ei ne suporta? Iar daca au sentimente de animozitate, oare de ce? Avem noi intotdeauna dreptate si doar noi suntem oameni „cumsecade”? Stim doar bine ca de la ceea ce ar aparea a fi un nevinovat schimb de cuvinte se poate ajunge cu cei din jur la certuri aprinse si ruperi de relatii, chiar dusmanii. Sigur ca nu e bine. Si iar este sigur ca nu doar ceilalti sunt de vina in toate situatiile.

Ce am putea face? Sa observam pe aceia dintre noi cu o comportare constanta foarte placuta si calma, pe ei sa cauta sa-i imitam pana cand porunca salvatoare a lui Iisus Domnul sa patrunda la noi in constiinta si acolo sa ramana. Atunci abia vom putea sa-l imitam pe Hristos. Vom vedea limpede cat de mult am gresit inainte. Libertatea noastra permisa de Creator, sa o folosim acordandu-ne vointa noastra la vointa Lui. Aici intervine din nou rolul rugaciunii, care este cheia spre Cale, o rugaciune continuua deschide mintea si inima spre voia Domnului. Am fi in armonie si Lumina…

In Armonie si Lumina

Al rugaciunii imn vibreaza

In armonia harului divin.

Lumina lina in suflete rasare

Libertatea mantuitoare o creeaza.

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Jurnal de suflet, Lumina lumii și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la De-am fi…

  1. Magda Magdi zice:

    Atunci când îți recunoști ție însuți greșelile îți este mult mai ușor sa le recunosti si fata de ceilalti si sa spui cu toata sinceritatea: „Am greșit. Te rog, iarta-ma!”

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s