Cinstirea Soborului Sfintilor Mihail si Gavriil si a tuturor Puterilor ceresti celor fara de trupuri

Foto – internet

In ziua a 8 a din luna noiembrie Biserica Ortodoxa cinsteşte Soborul Sfinţilor Mihail şi Gavriil şi al tuturor Puterilor cereşti celor fără de trupuri.

Sarbatoarea isi are inceputurile in secolul al V-lea. In icoane, Sfintii Arhangheli sunt reprezentati, de cele mai multe ori, impreuna.

Sfantul Arhanghel Gavriil la Bunavestire – internet

ARHANGHELUL GAVRIIL, al cărui nume se traducere din ebraică „Dumnezeu este puterea mea”, este unanim considerat a fi mesagerul veştilor bune. Este înfăţişat în icoane ca purtător al unui semn divin, un crin (simbolul puritatii si al Bunei Vestiri) sau o trompetă (în care va suna pentru a anunţa cea de-a doua venire a lui Iisus pe Pământ). Arhanghelul Gavriil este ingerul bunatatii si milostivirii lui Dumnezeu.

Icoana Sfantului Arhanghel Mihail – internet

Despre ARHANGHELUL MIHAIL se ştie că este conducătorul oştilor cereşti-îngereşti. Mihail, care transmite rugăciunile adresate de credincioşi Tatălui Ceresc şi este cel dintâi dintre îngerii păzitori care s-a luptat cu îngerii răzvrătiţi împotriva lui Dumnezeu, este reprezentat în iconografia ortodoxă în costum de soldat, purtând în mână o sabie cu vârful îndreptat spre pământ. Este simbolul luptei cu diavolul. Sfantul Arhanghel Mihail este pomenit in cartile Vechiului Testament ca fiind prezent mai ales acolo unde Dumnezeu pedepseste nedreptatea. Din acest motiv Arhanghelul Mihail se arata a fi un inger al dreptatii Dumnezeiesti.

surse multiple – internet

Celor care poarta cu cinste si evlavie numele unuia dintre Sfintii Arhangheli sarbatoriti astazi, le doresc cu drag bucurii, sanatate si ocrotire din partea Arhanghelului pazitor!

Sarbatoare binecuvantata tuturor!

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s