Ingeri si oameni

Foto – internet

Ingerii, fiinte fara trup care alcatuiesc soborul Puterilor ceresti aflate in ascultare fata de Sfanta Treime, fac o sumedenie de servicii oamenilor. Insusi numele de „inger” inseamna mesager sau trimis.

Adesea ii intalnim langa noi cu chip de oameni (cunoscuti sau straini) , alteori nu ii vedem pentru ca zboara in jurul nostru gata sa intervina la porunca Domnului pentru ajutorare.

„La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul” (Facere 1, 1). Cerul înseamnă lumea spirituală a puterilor cerești, a îngerilor, iar pământul, lumea materială. Deci ingerii au fost creati de Dumnezeu din nimic, nu din ceva pre-existent si nici din fiinta Creatorului, ei sunt supusi de buna voie fata de Dumnezeu, in contrast cu ingerii rai, cei care l-au urmat pe Lucifer in razvratirea lui si impreuna cu el au si cazut devenind fortele raului.

Atunci cand ne aflam in primejdie, cu voia lui Dumnezeu, un inger este trimis si vine in ajutor sa salveze situatia , sa ne scoata de la greu.

Foto – internet

Nu toti crestinii cunosc faptul ca atunci cand primesc taina Sfantului Botez copilasii primesc in dar cate un Inger, ingerul lor personal. Conlucrând cu harul divin, îngerii s-au desăvârșit în bine asa incat ne pot oferi sfatul lor atunci cand le cerem si nu numai.

Este reconfortant sa stim ca printre noi sunt oameni cu har divin , blanzi, cu fapte bune si sentimente de iubire in Hristos fata de semenii lor. Asemenea ingerilor, ei interactioneaza cu cei aflati la nevoie , care au necazuri. Am fost binecuvantata inca din copilarie sa cunosc asemenea fiinte omenesti cu comportament ingeresc. Mi-au facut mult bine si mi-au fost exemplu de exceptie, pacat ca nu aveam si nici acum nu pot afirma ca detin harul si caracteristicile divine pe care ei le primisera in dar.

In urma unor trairi aparte in copilarie, tinerete si la maturitate, am ajuns sa ma conving fara vreo urma de indoiala ca exista ingeri salvatori : atat cei ceresti cat si cei de pe pamant. Cei veniti din cer ne poarta de grija continuu, iar „ingerii” de pe pamant sunt oameni prin care Dumnezeu lucreaza conform voii Lui.

Sa fiti ocrotiti de Ingeri la noapte si mereu!

sursa (partial) – OrthodoxWiki

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în despre Ingeri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Ingeri si oameni

 1. sticri zice:

  Sa o iei doar ca pe o gluma.
  Prima oara cand am citit titlul am inteles „Ingineri si oameni”…🤣
  Apoi…am inteles care e titlul ..
  O seara minunata!
  PS: Toti avem ingeri/ghizi pazitori

  Apreciat de 1 persoană

 2. Magda Magdi zice:

  Unii oameni chiar par a fi trimiși de îngeri sau de însuși Dumnezeu; ne apar în viată atunci când avem mai mare nevoie…O săptămână binecuvântată!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s