Fiecare zi – o noua pagina de viata

Foto – internet

Fiecare zi din viata noastra decurge intr-un mod unic. Arareori sunt zile pe un anume tipar, asemanatoare. Intr-o zi suntem mai tristi, in alta zi mai veseli si plini de energie, si sunt zile in care framantari ne macina. Adseori nejustificat de mult. De unde vine diferenta? Noi ramanem una si aceeasi persoana!

Viata ne ofera situatii de tot felul , carora trebuie sa le facem fata, sa trecem prin ele cu bine, cat mai putin afectati negativ. Aici cred eu ca este punctul de incercare.

Daca ne bazam doar pe noi insine si  puterile noastre, firea ne conduce spre o modificare a compotamentului si a reactiilor in functie de natura celor intamplate. Intr-o situatie foarte serioasa, grava chiar, apare frica ce are o influenta paralizanta asupra puterii noastre de decizie : de aici nesiguranta, indoiala, toate sentimentele care obstructioneaza o judecata rationala pentru aflarea solutiilor salvatoare.  

La polul opus este varianta in care omul increzator in Dumnezeu cu adevarat, cu trairi anterioare doveditoare , nu isi pierde cumpatul si cu toate ca devine ingrijorat, grija lui nu se transforma in panica.Nu uita sa se roage, dimpotriva, sta de vorba cu Dumnezeu in tot momentul, este intarit si ajutat sa ia masurile potrivite care sa-l scoata din necaz.

Gandurile vin si se strecoara-n minte

Ca frunzele de toamna cazand pe pamant

Le gazduiesc doar pe cele care-s sfinte.

Celor sumbre-ntunecate nu le dau crezamant!

sursa: din arhiva autoarei

O zi cu soare mult si nici o urma de nori!

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în despre credinta, despre Dumnezeu, Despre libertatea de a alege și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s