O zi ideala

foto- internet

Ma scol dimineata cu voie buna si dispozitia de a face lucruri deosebite, mai aparte, cu dorinta de a simti pe viu ca noua zi primita in dar va fi cu folos traita. Vestile pe FB, in mail, la telefon, sunt bune, promitatoare. Ideile pentru o postare buna imi vin ca si cum ar fi dictate de cineva, recunosc in asta inspiratia divina pentru ca astazi nu am uitat sa ma rog dimineata devreme, cu multa incredere si in putine cuvinte, (incepand prin a da multumire), ca Dumnezeu sa-mi indrepte pasii, sa-mi lumineze mintea ca sa fiu de ajutor altora si sa fac , sa spun, si sa gandesc doar lucruri placute. Este atata bucurie in a face pe cineva (ruda, prieten, necuoscut) fericit si bucuros prin cateva cuvinte bune sau un gest prietenesc. Desigur intelegeti cele ce spun, ati simtit la fel, mai bine zis.

Din nefericire nu toate zilele decurg astfel si lucrul acesta imi aduce o mare nemultumire la sfarsitul zilei sau pe parcursul ei. Ma simt sufleteste frustrata. Chiar cand nu sunt eu cauza unei neintelegeri sau incident neplacut, prin ricoseu ma atinge. Ma intelegeti si de data asta la ce ma refer.

Ma gandeam la un moment dat sa tin un calendar pe zile, unde sa notez cu totala sinceritate zilele ideale, pe cele „normale’ si pe cele rele. Ca sa stiu unde ma aflu, duhovniceste , sa fiu stimulata rugandu-ma Domnului ca sa-mi intareasca vointa. Sa fiu mai cu luare aminte la tot ce fac si cum fac.

Pe moment acum, scriind, mi-a venit in minte un citat despre vointa, citit de mine cu putin timp in urma :

graphic design – colectia personala

Sanatosi sa fim, cu ajutorul Domnului, multe implinim!

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Viata duhovniceasca și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la O zi ideala

  1. ioansperling zice:

    Felicitari! Bine ca poti….

    Apreciat de 1 persoană

  2. Camelia zice:

    Si pe mine ma afecteaza foarte mult cele intamplate in jurul meu,dar incerc pe cat se poate sa am zambetul pe buze pentru fiica mea,pentu familia mea.Frumos citat!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s