Rugaciunea este cheia prin care se deschide Cerul

„Rugăciunea ta rămâne neauzită când o acoperă strigătul celui năpăstuit de tine.”

Pornind de la citatul Sfantului Ioan Gura de Aur intelegem ca pentru a putea comunica cu Dumnezeu, pentru ca rugaciunea noastra sa fie auzita sus in Ceruri, inima si sufletul nostru trebuie sa fie curate, nepatate de resentimente, ranchiuni si de refuzul de a ierta. Ca sa inaintam in relatia noastra cu Dumnezeu este bine sa constientizam acest lucru si sa ne aducem aminte mereu de aceasta realitate duhovniceasca.

Putem noi sa ne rugam pentru iertarea greselilor si pacatelor noastre cand ne aflam in relatii incordate cu un semen de-al nostru? Cand sufletul ne este apasat si intunecat de neintelegeri si certuri?

grafic design- arhiva personala

Iertarea este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care ni le putem face și ne ajută să trăim in prezent și nu în trecut. Când vorbim de iertare ne gândim la iertarea acelor ce ne-au greșit sau la iertarea de care avem nevoie de la cei cărora le-am greșit cu gândul, cu vorba, cu fapta. Dar, la fel de important este să ne iertăm pe noi înșine, care este un alt aspect important al lucrului cu tine. Iertarea ne impaca cu noi insine, cu cei care ne-au gresit si cu Dumnezeu. Sa fie pace in cer si bunavoire pe pamant, pentru asta a venit si S-a sacrificat Mantuitorul. Iar neacordarea iertarii este unul din motivele pentru care Dumnezeu „nu ne aude” ruga. Pasaje numeroase din Sfanta Scriptura fac referire la acest lucru.

Ne putem ruga cu indrazneala si credinta ca rugaciunea ne va fi auzita atunci cand suntem in pace cu toata lumea. Iertarea este si o forma de terapie, am constatat de nenumarate ori. Iar bucuria care se naste in noi din iertarea daruita este o forma de iubire. Este o tainica relatie intre aceste sentimente divine. Iubirea si iertarea merg tinandu-se de mana. Dumnezeu ne iubeste si El vrea sa ne ierte, ne vrea binele tot timpul, mai ales cand noi nu stim cum sa-l obtinem si sa-l pastram.

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Despre Rugaciune, Parintele Ilarion Felea - martor marturisitor in Hristos și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s