Sfantul Ierarh Nicolae – „Inima lui de părinte al creştinilor a ars ca o făclie”

Sfantul Ierarh Nicolae – foto internet

SARBATOARE BINECUVANTATA !

In ziua a 6 a a lunii decembrie il cinstim pe marele si SFANTUL IERARH NICOLAE.

Mi-au mers intotdeauna la inima cuvintele Parintelui Arsenie Boca in predica sa despre cel mai iubit sfant al crestinatatii, incat doresc sa le redau aici:

„Inima lui de părinte al creştinilor a ars ca o făclie. Poate că şi aici stă o taină a sfinţeniei lui: capacitatea lui de suferinţă, suferinţa pe care o aduna de la toţi, [ceea ce] îi făcea iubirea mai strălucitoare, şi care apoi mai multă suferinţă atrăgea, sporind focul iubirii sale de oameni.Suferinţa şi iubirea cresc în progresie.Iată o taină a luminătorilor lumii. Aceeaşi explicaţie o au şi minunile ce le-a făcut Dumnezeu ca răsplată a oamenilor pentru dragostea lor de marele ierarh. Căci Dumnezeu e făcătorul de minuni întru sfinţii Săi.

Iar marea minune – şi din ce în ce mai rară între oameni – e tocmai această lumină a inimii, care nu are hotar mormântul. Aşa se face că Dumnezeu o laudă cu faptele mai presus de fire în numele iubiţilor Săi iubitori de oameni”.(Părintele Arsenie Boca, Seminţe duhovniceşti, Editura Lumea credintei, 2009)

Sfantul Ierarh Nicolae – Icoana pictata de Parintele Arsenie Boca la Biserica Draganescu (foto internet)

Noi cu totii, mari si mici, de toate varstele, il iubime pe Sfantul Nicolae care a aratat o dragoste netarmurita pentru semenii lui, faptuind minuni nenumarate pentru ajutorarea celor necajiti. El fusese binecuvantat cu toate roadele Duhului Sfant.

Sa ne bucuram ca suntem sanatosi, sa depanam amintiri frumoase din urma, mergand pana la anii copilariei cand Mos Nicolae ne aparea ca un personaj fermecat, de poveste. Lumina zilelor de atunci sa ramana mereu in inimile noastre! Doamne ajuta!

Am aflat astazi, pe facebook, o scrisoare trimisa lui Mos Nicolaie, dar scrisa de un adult, care „cere” cadouri duhovnicesti pentru toti crestinii si m-am gandit ca este potrivita pentru a o posta aici.

„Mos Nicolae, te rog sa ai grija si de prietenii mei. Sunt maturi, dar in suflet, sunt tot copii! Ai grija si de ghetutele lor!!! Fii generos, asa cum sunt si ei!!! Ai grija de visele lor si nu le trimite nuieluse!!! Ai grija ca ranile din sufletele lor sa se vindece!!! Sa le spui ca sunt oameni care ii iubesc, dar nu stiu cum …sau …nu pot sa-si exprime sentimentele !!! Ai grija sa le spui sa invete sa se ierte pe ei insisi intai si apoi sa-i ierte si pe cei din jurul lor! Da-le putere sa treaca peste toate greutatile, sa poata culege flori rasarite din lacrimile cazute …ieri !Daruieste-le pace, bucurie, sanatate, fericire, implinire……..”

La Multi Ani de Sfantul Nicolae si felicitari din suflet celor care ii poarta numele !

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Sfantul Nicolae, Uncategorized și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s