Intoarcerea spre Dumnezeu cu toata fiinta

Parcurgand viata care ne-a fost daruita aici pe pamant, ne intalnim cu bune si cu rele, ne bucuram, ne resemnam sau ne suparam, fiecare reactioneaza dupa firea sa, dupa educatia primita acasa, dupa credinta pe care o are sau nu o are. Dumnezeu ne este aproape in orice situatie, dorind ca noi sa rezonam cu dragostea si bunatatea lui. Dar nu toti facem asta. Ajungand in cele din urma la capatul incercarii, inapoi la lumina, unii dintre noi realizeaza ca ceva s-a schimbat , ca persoana sa este mai rabdatoare, mai intelegatoare cu ceilalti si mai doritoare sa ierte greseli , comportamente neplacute din partea semenilor. S-a luminat inaintea noastra un drum mai pasnic pe care avem posibilitatea sa inaintam sub ocrotirea si indrumarea Domnului care ne-a readus la viata normala dupa o incercare grea. Privim toate lucrurile mai optimist si cu incredere. Sa-l laudam si sa-i multumim.

Mi-au placut foarte mult cuvintele parintelui Hrisostom Filipescu care vorbeste despre intelepciunea celui care se intoarce la Dumnezeu cu credinta puternica si cu speranta, in comparatie cu cei care se inchid in sine si se incred in propria putere. Ne incurajeaza si ne este un viu exemplu.

graphic design – colectia personala

„În drumul vieţii nu e greu să treci prin ceva, greu e să-ţi revii la loc. Ori te întorci către tine şi nu mai ieşi, ori te întorci spre Dumnezeu cu toată fiinţa ta. Ne îndreptăm către lucruri pe care nu le credeam înainte importante. Ne decantăm. Ne înconjurăm de lucruri mult mai curate, mai luminoase, mai frumoase. Perioade şi perioade. Vibrăm într-un anume fel unii cu alţii. Luăm partea bună din lucruri, din situaţii. Găsim resurse să ne adaptăm. E o lecţie ce trebuie să o învăţ şi merg mai departe cu credinţă. Apanajul inteligenţei. Natura îşi cere drepturile.” (Parintele Hrisostom Filipescu)

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Ieromonahul Hrisostom Filipescu și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Intoarcerea spre Dumnezeu cu toata fiinta

  1. Diana Raluca zice:

    Foarte adevărat!De cele mai multe ori ne închidem în noi și nu vrem să mai credem în nimeni și nimic.Credem că doar ce gândim noi este corect.
    Felicitări pentru încă un articol minunat ce reflectă purul adevăr!
    Mult succes în continuare!😊❤

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s