Viata sufletului

foto – internet

“O lumânare aprinsă este flacăra sufletului, ea reprezintă iubire, credinţă, linişte și speranţă.”

Lumânarea aprinsă

O lumanare aprinsa

este flacara sufletului.

Este iubirea, e credinta.

Este linistea, speranta,

Care niciodata nu trebuie pierduta.

Autor – Dumitru Delca

grafic design din colectia personala

Pentru ca sufletele noastre sunt particele infime din divinitate, este de asteptat ca sa le aratam celor pe care ii iubim dar si celor ce-i intalnim intamplator in viata, ca ii repectam si ca ii intelegem, sa le aducem un zambet pe fata si un strop de bucurie in vietile lor . O vorba buna face mult, face omul sa capete o liniste si chiar de are o amaraciune in sufletul lui, sa i se lumineze fata, sa-i dispara incruntarea de pe frunte. Se aprinde o lumina intr-un suflet trist…am parafrazat spusele parintelui Arsenie Boca, ale carui spuse exacte sunt : „Un suflet trist este un suflet cu luminile stinse”. Nu este ceva greu de facut, si se merita!

O zi cu pace, cu lumina in suflet si un weekend binecuvantat!

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Citate din scrierile marilor si daruitilor duhovnici, colectie de grafice personale, Cuvinte de invatatura, Parintele Arsenie Boca - Sfantul Ardealului și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s