Craciunul -Taina de dincolo de fire

Minunata taina a Craciunului care nu inceteaza an de an sa imi incalzeasca sufletul aduce cu sine o mare Bucurie direct din cer, este un Dar sfant. Astept de fiecare data cu mult drag si nerabdare frumoasa seara de Ajun si ziua de Craciun, cand retraiesc cu mare intensitate pacea, linistea, frumusetea si caldura simtite de mine de Sarbatori in jurul bradului de Craciun, alaturi de cei dragi din familie si prieteni, in toti anii dinainte, fara exceptie. Ascultam colindele minunate de Craciun care imi devenisera atat de cunoscute si pe care le indrageam pentru linia lor melodica si cuvintele vorbind despre Pruncul Iisus infasat, dormind pe paie intr-o iesle, anuntat de ingerii cu aripi de aur coborati din cer si vizitat cu multa sfiala si pietate de pastorii din campul invecinat. „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ paceîntre oameni bunăvoire! „- imi suna in minte cuvintele ingerilor in versetul Sfintei Evanghelii dupa Luca.

Caci acesta e Craciunul : infratirea intre oameni, pacea si iubirea domnind pe pamant. Pentru ca insusi Fiul lui Dumnezeu s-a intrupat coborand intre oameni spre implinirea Cuvantului.

Craciunul

Tu nu mai ai, copile, azi,
Crăciun cu ramuri verzi de brazi.
Colindul sfânt tu nu-l mai ai,
Cu glasuri coborând din rai.
Şi nu-ţi mai vine Moş Crăciun,
Cu ţurţuri – perie – pe zăbun.
Şi ,,Moş Ajun” şi ,,Dalbe flori”
La Pruncul mic şi luminat,
Tu nu mai vii la închinat.

Copil al veachului de acum,
Opreşte-te o clipă-n drum!
Căci vreau să-ţi cânt şi vreau să-ţi spun,
Încet Colindul de Crăciun.
Să ştii şi tu că Dumnezeu,
Făuritorul tău şi-al meu,
Copil ca tine S-a făcut
Şi într-o iesle S-a născut.
Şi iar se naşte pentru voi,
Copii ai vremurilor noi!

(Zorica Lațcu – Poezii, ediția a II-a, Editura Sophia, București, 2008, p. 135)

Sa incercam sa pastram Taina Craciunului in inimile noastre iar pacea care a coborat odata cu implinirea ei sa dainuie cat mai mult timp in suflete.

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Colectia personala de design grafic, Nasterea Domnului și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la Craciunul -Taina de dincolo de fire

 1. Diana Raluca zice:

  Crăciunul este cu adevărat cea mai specială sărbătoare. Însă, trebuie să dăm dovadă de compasiune pe tot parcursul anului, nu doar în această perioadă!
  Felicitări pentru acest articol ce reflectă realitatea!
  Sărbători fericite!🎄❤

  Apreciat de 1 persoană

 2. Ileana zice:

  Mulțumesc tare mult pentru cuvintele frumoase din suflet pentru suflet! Crăciunul- Taina de dincolo de fire 🙏 ❤️ Crăciun fericit alături de cei dragi ! Te îmbrățișez cu tot dragul suflet frumos! 🌲🤗☃️❤️🌹🌹🌹 Doamne ajută 🙏❤️

  Apreciat de 1 persoană

 3. Magda Magdi zice:

  Crăciun fericit cu multa pace si sănătate!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Adriana zice:

  Cu mare drag va doresc un Craciun fericit!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Ileana zice:

  Sarbatori Fericite draga mea ! ☕🤗☃❤️

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s