2021 va fi un an mai bun sau mai rau?

Au trecut cateva zile deja din noul an 2021 si oamenii au inceput toti sa-si dea cu parerea. Unii sustin ca anul care abia a inceput va fi mult mai rau, altora le este frica sa nu fie cel putin atat de neprielnic precum antecedentul lui, in fine este si o categorie de semeni care au incredere ca va fi mai bine in acest an, privind lucrurile optimist si cu speranta.

Putem noi sti? Sa speram in mai bine putem, si avem acest drept. Daca spunem ca nu stim, este corect, de asteptat din partea noastra, caci noua nu ne este dat sa cunoastem ce va fi, dinainte. Dumnezeu este singurul care stie ce a fost, ce este si ce va fi. Cine afirma ca va fi mai rau pentru noi in acest an decat in cel care s-a incheiat, dovedeste mult pesimism dar, ceea ce este mai grav, acesti semeni ai nostri arata insuficienta credinta. Desigur ca fac referire la aceia dintre oameni care se considera credinciosi.

Ne putem astepta la rau dar si la bine, la mai rau sau la mai bine, cum va fi sa fie. Sufleteste sa fim pregatiti pentru toate posibilitatile iar mental sa avem incredere, sa folosim lectiile oferite de anul care a plecat si sa ne bucuram din inima si sa multumim pentru fiecare zi pe care o primim in dar, pentru fiecare clipa pe care intelept este sa stim cum s-o facem mai placuta noua si celor din jur.

„Noi încercăm de toate, dar Dumnezeu decide ce și cum va fi în viața noastră. Dar când mulțumim pentru toate, atunci parcă totu-i bine. Nimic nu-i întâmplător și toate-s importante…”

O saptamana binecuvantata va doresc, fiecaruia!

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la 2021 va fi un an mai bun sau mai rau?

 1. Magda Magdi zice:

  Eu trăiesc cu speranța si credința ca va fi bine dara asa cum bine spui, doar Dumnezeu stie ce ne așteaptă. Importanta este sa nu cădem în deznădejde.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Aliosa zice:

  La cum GUVERNEAZĂ țara guvernul lui Johannis format din
  coaliția PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR
  100% anul 2021 va fi un AN mult mai RĂU d.t.p.d.vedere !!! 😦 😦 😦
  Dau doar cel mai banal EXEMPLU :
  -PREȚURILE produselor și al utilităților cresc ” pas cu pas” 😦 😦 😦
  iar PENSIILE au fost SCĂZUTE cu 26 % după LEGEA în VIGOARE …………..
  Alioșa ! 😦

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s