Sfantul Ioan – prooroc al Celui Preaînalt, înaintemergător și Botezător al Mantuitorului

schita dupa Andrei Rubliov – Gabriela Mihaita David

Astazi in 7 ianuarie cand cinstim si praznuim cum se cuvine pe Sfantul Proroc Ioan, acela care a atins cu mana sa crestetul Mantuitorului nostru al carui Inaintemergator si Botezator era, ne aflăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, in ultima zi din siragul sfant al zilelor de sarbatoare pline de lumina care incheie anul calendaristic Le-am sarbatorit impreuna cu bucurie in inima si multa pace in suflete.

Sfantul Ioan Botezatorul este singurul pămantean despre care Iisus spune un mare cuvânt de laudă: „Că dintre toți cei născuți din femeie, nu este nici unul mai mare decat Ioan“. El este plin de virtuti iar aceea care impodobeste si sfinteste firea lui este covarsitoarea lui smerenie. Deși avea în ființa lui atâta putere încât era socotit de unii drept Mesia cel așteptat, el se apără mereu cu strășnicie și îndrepta privirile tuturor spre Cel ce avea să vină, Căruia el nu se socotea vrednic nici măcar să-I dezlege cureaua încălțămintelor.

„Sfântul Ioan renunță chiar și la căldura dragostei ucenicilor săi, îndemnându-i să se facă ucenici ai lui Mesia și să-l lase pe el: „…căci Aceluia I se cade să Se înalțe, iar mie mi se cade să mă micșorez.. “ Pana intr-atata, asadar, se manifesta smerenia lui care ne poate fi un exemplu viu, noua, crestinilor. Să urmăm exemplul smereniei lui (macar intr-o mica masura), să-l avem la inimă și să ne rugăm cu toată credința acestui mare sfânt și prieten al Lui Hristos, care ne poate ajuta cu adevărat. Amin.”

O zi binecuvantata va doresc si urez felicitari tuturor acelora care poarta numele Sfantului.

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Sfantul Ioan Botezatorul și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Sfantul Ioan – prooroc al Celui Preaînalt, înaintemergător și Botezător al Mantuitorului

 1. Vă mulțumesc și îmbrățișez cu tot dragul! Bucurii duhovnicești mereu!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Ioan M. zice:

  A republicat asta pe Cronopedia.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Aliosa zice:

  O SUPERBĂ și BINECUVÂNTATĂ lecție de RELIGIE ORTODOXĂ ! 🙂
  Sincere felicitări ! 🙂
  Cu respect,
  Alioșa ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s