Lupta cu noi insine

Suntem la sfarsit de saptamana, iar timpul asa cum l-am imaginat noi, nu ne iarta. In multe calendare Duminica este prima zi a saptamanii, la noi ziua Domnului marcheaza sfarsitul ei. Prin urmare maine o pornim la drum printr-o noua saptamana pentru care ne rugam lui Dumnezeu sa ne-o binecuvinteze cu zile spornice si bogate in viata duhovniceasca.

Fiecare dintre noi avem lucrarea noastra aici pe pamant. Noi planuim de toate adesea cum ne taie capul insa Dumnezeu decide cursul vietii noastre. Atunci cand acceptam hotararea, voia Domnului, si multumim pentru toate, lucrurile ni se par bune si ne simtim linistiti. Nimic nu este intamplator si toate sunt importante. Este o traire a harului, prin har suntem aproape de Dumnezeu , de iubirea si de mila Lui.

Grafic design – Arhiva personala

Cum sa mentinem acest har? Nu este lesne, doar prin straduinta si multa vointa:

Sa facem loc credintei, luminii si iubirii : sa facem binele fara sa „batem toba”, pe cei batrani si nevoiasi sa-i ajutam,sa fim mai buni unii cu altii, sa nu purtam ranchiuna nimanui, sa nu vrem luna de pe cer, sa multumim pentru tot ce avem, sa facem loc pacii in sufletele noastre, incat pe Hristos Domnul sa-L avem si sa-L pastram!

O saptamana cu har mult innoitor si inceput bun!

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Lupta cu noi insine

  1. Magda Magdi zice:

    O săptămână binecuvântata de Bunul Dumnezeu sa ai si tu Cristina! Cât de greu ne este uneori sa ne stăpânim pornirile!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s