Unde este radacina raului?

Grafic design – arhiva personala

Cea mai frumoasa definitie data vreodata de cineva dragostei , cea care de la Dumnezeu vine.
Va doresc tuturor sa fiti invaluiti , iar sufletele voastre sa fie incalzite, de o asemenea dragoste ce are darul sa intareasca legatura cu Hristos , „caci Domnul Dumnezeu toate le lucrează spre bine cu cei ce-L iubesc neprecupeţit pe El”

Iubiti cu o dragoste ca aceasta si fiti iubiti, la randul vostru asemenea !

Tot in Sfanta Scriptura Sfantul Ioan Evanghelistul spune ca”Dumnezeu este iubire si cel ce ramane in iubire ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane in el” (I Ioan 4,6).

„Toate felurile virtutilor sunt cuprinse intr-una singura, care se numeste iubire. Iubirea, prin felul ei de a fi, este asemanarea cu Dumnezeu, desigur, pe cat este cu putinta oamenilor (… )Nimic nu este mai inalt decat iubirea.”

Ma gandesc ce ar fi insemnat pentru noi toti, Creatia lui Dumnezeu, daca iubirea conducea lumea noastra, aceasta minune de lume daruita noua? Nu razboaie, nu certuri, nu tribunale, nu inchisori, nu crime si rapiri, raul in toate formele lui nu ar fi fost cunoscut!RAIUL l-am fi avut pentru totdeauna, pacea, linistea, credinta si iubirea ne-ar fi insotit in permanenta. Cand a aparut raul? Dupa mine, atunci cand o ceata a ingerilor Domnului s-au razvratit in frunte cu Lucifer. Poate gresesc gandind asa, dar in Lucifer/Satana s-a salasluit samanta raului care s-a raspandit apoi si in rai.

Ne rugam pentru iertare cand alunecam in pacat, ne rugam pentru intarire cand suntem slabi, na rugam pentru sanatate cand ea slabeste in corpul nostru, dar mai mult si mai mult ne revine bucuria sa multumim lui Dumnezeu pentru toate. Taina crucii data fiecaruia spre a o duce, nu o stie decat Domnul.

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Adormirea Maicii Domnului, Sfantul Apostol Pavel și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Unde este radacina raului?

 1. sticri zice:

  Buna ziua Cristina!
  Eu zic ca sta in puterea noastra sa schimbam aceasta lume prin iubire. Daca noi am intelege acest lucru, atunci partea intunecata a existentei noastre nu ar mai exista.
  PS: Din cate cunosc Lucifer nu este aceeasi fiinta cu Satan.😊

  Apreciat de 2 persoane

 2. Magda Magdi zice:

  Este cea mai complexa si mai reala definiție a dragostei. O săptămână cu iubire si pace sa ai Cristina!

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s