Postul Invierii Domnului nostru Iisus Hristos – postul cel mai lung si aspru

graphic design – colectia personala

Pentru a ne pregati sufleteste si a ne curati inimile pe cat se poate de intinaciunea adunata zi de zi (ne gandim- daca suntem sinceri – la cate zile trec fara rugaciune atenta de pocainta si de multumire catre Dumnezeu) spre a ne simti bine si a putea trai bucuria Invierii din plin, in perioada asta incercam sa tinem post de la unele lucruri privind hrana cea de toate zilele, dupa vointa si posibilitatile fiecaruia.

Sunt intre noi, unii credinciosi care doresc sa se abtina de la anumite alimente insa varsta sau neputinte de tot felul nu le permit, poate.

Am aflat sfaturi de mult ajutor citind diverse materiale pe net. Dar este si un alt aspect al felului in care postim si doresc sa impartasesc cu voi niste indemnuri pe care cu totii le putem urma in fiecare zi si nu doar in Postul aspru al Pastelui, sfaturi care daca urmate intr-adevar ne pot aduce o imbunatatire simtitoare si imbucuratoare a comportamentului duhovnicesc.

TINE POST…

Tine post de la a-i judeca pe ceilalti

Tine post de la cuvinte care ranesc

Tine post de la a fi nemultumit

Tine post de la a te enerva

Tine post de la barfa

Tine post de la minciuna

Tine post de la patimile tale

Tine post de la a-ti acorda atata importanta

Tine post de la a te ingrijora pentru orice fleac

Tine post de la a te descuraja

Tine post de la tot ce te desparte de Dumnezeu

INSA…

Nu tine post de la rugaciune

Nu tine post de la a face fapte bune

Nu tine post de la a face milostenie

Nu tine post de la a participa la Sfintele Slujbe

Nu tine post de la iertare

Nu tine post de la rabdare

Nu tine post de la speranta

Nu tine post de la a-l intelege pe celalalt

Nu tine post de la tot ce te apropie de Dumnezeu!

Post cu folos tuturor!

Preot Adrian Liviu

Va doresc din suflet postire cu bucurie si dorinta de bine!

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în Postul Sfintelor Pasti - Postul Mare și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Postul Invierii Domnului nostru Iisus Hristos – postul cel mai lung si aspru

  1. Camelia zice:

    Draga Cristina…din pacate cu alimentatia nu prea reusesc sa tin post. Dar incerc pe cat posibil sa tin post cu sufletul si cu faptele.

    Apreciat de 2 persoane

  2. Pingback: Postul Invierii Domnului nostru Iisus Hristos – postul cel mai lung si aspru – Blogul lui Roman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s