Examenul constiintei

foto – internet

Astazi, din sfaturile duhovnicesti ale unui bun crestin, preot martir si marturisitor, parintele Ilarion V Felea. Foarte binevenite la vremea postului.

„Apropiindu-ti sufletul de Dumnezeu si facandu-ti zilnic examenul constiintei, vezi crestine, ca intr-un bilant si ca-n oglinda, ce este si ce-ti lipseste in camara inimii. Fara cunoasterea de sine, desavarsirea e cu neputinta.”Sa ne retragem deci zilnic cateva minute din ocupatiile zilei si sa ne cercetam cu folos constiinta.

Cunoasterea de sine, prin cercetarea constiintei si numai cateva minute, te ajuta sa te gasesti pe tine, sa-ti vezi mizeria, sa-ti indreptezi caile, sa-ti lecuiesti nestatornicia, sa urasti pacatul, sa te intaresti in virtute si astfel sa te faci mai bun.”

sursa : „Spre Tabor” – Preot Ilarion Felea

Cristina David

Despre "DUMNEZEU este IUBIRE" Blog Crestin Ortodox-- Cristina David

Ma numar printre cei care Il considera pe Dumnezeu Tatal Ceresc si Creatorul tuturor celor vazute si nevazute. Sufletul nostru este o particica din El iar stradania de o viata trebuie sa fie aceea de a nu Il pierde , de a-L avea mereu langa noi. El este Calea , Adevarul si Viata , dar este si Iubire in sensul cel mai inalt , mai inaltator in nemarginirea ei . Fara Dumnezeu orizontul cunoasterii noastre ar ramane foarte limitat iar sufletul nostru s-ar "pipernici" de tot , ca sa folosesc un cuvant intrebuintat in scrierile sale de Sfantul Ardealului , Parintele Arsenie Boca . Acestea le-am aflat de-a lungul vietii mele in timp ce in repetate randuri m-am simtit ridicata cu multa blandete dupa o cadere in valurile ei gata sa ma inec , ajutata apoi sa imi revin ca sa constat o data in plus, neindoielnica Prezenta Divina prin care nimic nu este imposibil a fi atins de cel care crede in El , daca Domnul Voieste stiind ca este spre Binele lui si nu spre pierzania sufletului. In mintea si intentia mea paginile care vor forma acest mijloc de comunicare usor si lesne de accesat vor incerca sa prezinte cititorilor sfaturi de mare folos duhovnicesc desprinse din scrierile sau spusele marilor sfinti parinti si daruitilor duhovnici ai lumii crestin ortodoxe.
Acest articol a fost publicat în constiinta și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Examenul constiintei

 1. Pingback: Examenul constiintei – Blogul lui Roman

 2. Ileana zice:

  Ce este cu tine!?
  Aștept un semn, Doamne ajută să fie bine!🙏🤗

  Ma bucur ca mi-ai scris, Ileana draga. Am o forma de depresie care nu-mi „permite” sa mai depun activitatea dinainte. Sau poate este doar parerea mea? Nu mai am puterea sa ma concentrez ca sa iasa o treaba buna, nu am indemn, si multe altele Iti multumesc mult pentru grija ta.Te imbratisez.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Ileana zice:

  Bună seara draga mea! Aștept cu drag să mai intri și să scrii 🤗 Cum te mai simi? Multă sănătate și o noapte Binecuvântată! 🙏🤗🌷🌷🌷

  Apreciat de 1 persoană

  • Doamne ajuta! Deocamdata nu am puterea de concentrare necesara compunerii unui articol, din pacate. Astept cu nerabdare sa vina acea zi. Iti multumesc din tot sufletul pentru vizitele tale, mi-au facut si imi fac bine, esti o persoana deosebita si foarte sensibila. Intocmai cum te-am imaginat din scrisul tau. Iti doresc multa sanatate si o stare de bine in tot restul zilei. Draga Ileana, iti doresc o zi si o seara binecuvantata! Doamne ajuta-ne!

   Apreciază

 4. Ileana zice:

  Bună draga mea! Cum te mai simți? Ai nevoie de ceva? Mă gândesc mereu la tine și mă rog la Bunul Dumnezeu să îți revii și să fi sănătoasă! Seara liniștită draga mea! Te îmbrățișez cu tot dragul! 🤗❤️

  Apreciat de 1 persoană

 5. Ileana zice:

  Scuze, telefonul .
  Bună ziua draga mea! Sper să fi mai bine! Îmi este dor să fi aici! Îți doresc multă sănătate și aștept să vi alături de noi! Te îmbrățișez cu tot dragul!🤗❤️😘

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s